E-poštni naslov Geslo

Pozabil sem geslo

 

Spremljanje slovenskih javnih razpisov

Javna obvestila v Sloveniji in Evropski uniji

1300 milijard za 2000 projektov 10.12.2014

Projektna skupina EU za naložbe je predstavila poročilo, ki vključuje okvirni nabor 2000 projektov v investicijski vrednosti 1300 milijard evrov. Med njimi je 22 slovenskih projektov v naložbeni vrednosti okoli devet milijard evrov, vključno z drugim tirom, terminalom za utekočinjeni plin na Krku in protipoplavnimi ukrepi. Namen naložbenega načrta je v prihodnjih treh letih spodbuditi za 315 milijard evrov investicij.

Parlamentarni odbor za delo je v skladu s pričakovanji podprl vladni predlog novele zakona o matični evidenci zavarovancev in upokojencev. Ta nekaterim skupinam upokojenih samostojnih podjetnikov še za eno leto, torej do konca leta 2015, podaljšuje rok za odločitev, ali bodo opravljali dejavnost ali prejemali polno pokojnino.

Predstavniki združenj občin in vlade so se dogovorili, da si bodo vzeli nekaj več časa za pogovore o sredstvih za delovanje občin. Vlada za zdaj tako ne bo predlagala znižanja povprečnine, bo pa to znova aktualno ob rebalansu državnega proračuna. Do takrat bodo poskušali poiskati tudi ukrepe za znižanje stroškov občinam.

Ob včerajšnjem mednarodnem dnevu boja proti korupciji je Transparency International Slovenia (TI Slovenia) predstavil novo spletno orodje kdovpliva.si, ki državljanom omogoča podrobnejši vpogled v lobistične stike, o katerih so poročali lobiranci. Razvidne so tudi transakcije med podjetji, kjer so lobisti zakoniti zastopniki, in to od leta 2011.

Odbor DZ za zunanjo politiko se je včeraj za zaprtimi vrati formalno seznanil s poročilom po ustnem zagovoru Slovenije pred arbitražnim sodiščem, ki bo določilo mejo med Slovenijo in Hrvaško. Kot je po seji povedal predsednik odbora Jožef Horvat (NSi), so poslanci zadovoljni s tem, kar je v Haagu predstavila slovenska delegacija.

Večji del parlamentarnih strank se strinja, da so ustavne spremembe, ki bi poenostavile in pohitrile sestavljanje vlade, potrebne. Po njihovi oceni pa bi se bilo treba pogovoriti o podrobnostih, ki jih stranke vidijo nekoliko različno. Do predloga za tovrstne spremembe ustave je prišlo na ponedeljkovem sestanku štirih predsednikov - predsednika države, vlade, DZ in DS. Pri tem so soglašali, da je treba preučiti okoliščine in možnosti ter si prizadevati za ustavne spremembe pri postopku imenovanja vlade, ki da je zdaj zamuden.

Vir: Lex-Novice

 

Nazaj

Spremljanje razpisov

Spremljajte vse dnevne objave javnih razpisov in objav iz Sloveniji in Evropske unije (TED).

Elektronska sporočila, ki jih boste prejemali,  bodo oblikovana po meri, saj bodo vsebovala zgolj tuste javne razpise in naročila, ki ustrezajo Vašim potrebam in dejavnosti Vašega podjetja.

Brskate lahko tudi po arhivu že objavljenih naročil.

[Naslednji]

Informacije o javnih razpisih

Na naši spletni strani povzemamo osnovne informacije o razpisih ter Vam pomagamo, da v množici različnih naročil hitro najdete pot do tistih, ki so za Vas najbolj zanimivi. Več o tem si lahko preberete v nadaljevanju.

[Naslednji]

O nas

Od leta 2009 se ukvarjamo s spremljanjem javnih naročil in razpisov. Naš cilj je postati pomemben del evropskega informacijskega trga javnih naročil. Sledimo cilju oblikovanja sistema, ki se izvaja v državah EU kot vir pomembnih informacij o javnih razpisih in naročilih. Svojim naročnikom tako pomagamo pri pridobivanju novih strank doma in v tujini.

[Naslednji]

Zemljevid

Ali vas zanima, koliko javnih razpisov in naročil je trenutno aktualnih v določeni regiji? Premaknite kazalec na ustrezno regijo!

 NUTS zemljevid