E-poštni naslov Geslo

Pozabil sem geslo

 

Spremljanje slovenskih javnih razpisov

Javna obvestila v Sloveniji in Evropski uniji

Javni sektor: kako ga vrednotiti 02.01.2015

Vlada in sindikati javnega sektorja so se tudi letos pogajali o posegih v plačno maso, v letu 2015 pa bodo po napovedih v ospredju pogajanja o posegih v plačni sistem. Če so bila letošnja težka v finančnem smislu, bodo ta toliko težja v vsebinskem. Minister Boris Koprivnikar pravi, da se tega popolnoma zaveda, a je plačni sistem nujno urediti.

Po ministrovih besedah se bo treba dogovoriti o osnovnih kriterijih za vrednotenje, ni pa realno pričakovati, da bodo spremembe plačnega sistema uveljavljene že v prihodnjem letu. Gre namreč za korenitejše in bolj vsebinske spremembe, ki jih vlada ne želi uvajati enostransko, pač pa izključno v dialogu s sindikalno stranjo.

Socialna zbornica Slovenije po prvih 100 dneh od imenovanja vlade meni, da bi bilo v naslednjem obdobju smiselno vzpostaviti realne načrte za delovanje v socialnem varstvu. Po njihovi oceni so nujne spremembe koalicijskega sporazuma, ki bodo v skladu z dejanskimi potrebami na področju socialnega varstva.

Varuh človekovih pravic, ki bo 1. januarja praznoval 20. obletnico uradnega začetka dela, je postal institucija s pomembnimi dosežki, ocenjujejo dosedanji varuhi. Zdajšnja varuhinja Vlasta Nussdorfer dodaja, da jo ljudje prepoznavajo kot institucijo za ugotavljanje kršitev človekovih pravic, oblast pa kot institucijo, ki jo je treba upoštevati.

Slovenija v postopek prodaje Elana "vlaga izjemen trud in išče najboljšo možno rešitev za vrnitev domnevno nedovoljene državne pomoči", so zagotovili na finančnem ministrstvu. Ob tem pa so dodali, da ne morejo z gotovostjo zatrditi, da bo celoten prodajni postopek zaključen do konca leta.

Telekom Slovenije in Simobil sta podpisala sporazum o ureditvi medsebojnih razmerij. S podpisom sporazuma sta družbi uredili odprta medsebojna razmerja in opredelili pogoje poslovnega sodelovanja v prihodnje, so prek spletne strani ljubljanske borze sporočili iz Telekoma.

Specializirano tožilstvo je prejšnji torek na koprsko okrožno sodišče vložilo zahtevo za sodno preiskavo zaradi goljufije v škodo Evropske unije v zvezi s Cimosovimi stroji. Tožilstvo je zahtevalo preiskavo zoper tri pravne osebe in 12 fizičnih oseb, med katerimi sta bivša predsednika uprave Cimosa, poročajo Primorske novice.(TFL)

Vir: www.tax-fin-lex.si

 

Nazaj

Spremljanje razpisov

Spremljajte vse dnevne objave javnih razpisov in objav iz Sloveniji in Evropske unije (TED).

Elektronska sporočila, ki jih boste prejemali,  bodo oblikovana po meri, saj bodo vsebovala zgolj tuste javne razpise in naročila, ki ustrezajo Vašim potrebam in dejavnosti Vašega podjetja.

Brskate lahko tudi po arhivu že objavljenih naročil.

[Naslednji]

Informacije o javnih razpisih

Na naši spletni strani povzemamo osnovne informacije o razpisih ter Vam pomagamo, da v množici različnih naročil hitro najdete pot do tistih, ki so za Vas najbolj zanimivi. Več o tem si lahko preberete v nadaljevanju.

[Naslednji]

O nas

Od leta 2009 se ukvarjamo s spremljanjem javnih naročil in razpisov. Naš cilj je postati pomemben del evropskega informacijskega trga javnih naročil. Sledimo cilju oblikovanja sistema, ki se izvaja v državah EU kot vir pomembnih informacij o javnih razpisih in naročilih. Svojim naročnikom tako pomagamo pri pridobivanju novih strank doma in v tujini.

[Naslednji]

Zemljevid

Ali vas zanima, koliko javnih razpisov in naročil je trenutno aktualnih v določeni regiji? Premaknite kazalec na ustrezno regijo!

 NUTS zemljevid