E-poštni naslov Geslo

Pozabil sem geslo

 

Spremljanje slovenskih javnih razpisov

Javna obvestila v Sloveniji in Evropski uniji

Mesečna realizacija državnega proračuna - november 2014 18.12.2014

Ljubljana, 18. december 2014 - Ministrstvo za finance je danes objavilo realizacijo državnega proračuna za mesec november 2014.
 

V novembru 2014 je državni proračun zabeležil proračunski primanjkljaj v višini 75,9 mio EUR. S tem se je akumulirani proračunski primanjkljaj, ki je v mesecu oktobru 2014 znašal 1.106,0 mio EUR, zvišal na 1.168,6  mio EUR.

 

Prihodki proračuna so skupaj znašali 725,2 mio EUR. Prilivi iz naslova davčnih prihodkov so bili od napovedi FURS-a višji za 37 mio EUR, skupaj 556,2 mio EUR. V segmentu davčnih prihodkov je realizacija prihodkov iz naslova DDV znašala 294,0 mio EUR. Ponovno so bila ugodna črpanja evropskih sredstev, saj so ta presegla napovedi in se realizirala v višini 126,2 mio EUR.

 

Odhodki državnega proračuna so znašali 801,1 mio EUR in po podkategorijah bistveno ne odstopajo od oktobrske realizacije. Izjeme so plačila domačih in tujih obresti, ki so v mesecu novembru znašala 83,3 mio EUR, medtem ko so v mesecu oktobru znašala 203,3 mio EUR. V primerjavi z mesecem oktobrom so bile za 20,6 mio EUR višje subvencije  privatnim podjetjem in zasebnikom. Skupaj so tako v mesecu novembru znašale 36,6 mio EUR.

Vir : Ministrstvo za finance

 

Nazaj

Spremljanje razpisov

Spremljajte vse dnevne objave javnih razpisov in objav iz Sloveniji in Evropske unije (TED).

Elektronska sporočila, ki jih boste prejemali,  bodo oblikovana po meri, saj bodo vsebovala zgolj tuste javne razpise in naročila, ki ustrezajo Vašim potrebam in dejavnosti Vašega podjetja.

Brskate lahko tudi po arhivu že objavljenih naročil.

[Naslednji]

Informacije o javnih razpisih

Na naši spletni strani povzemamo osnovne informacije o razpisih ter Vam pomagamo, da v množici različnih naročil hitro najdete pot do tistih, ki so za Vas najbolj zanimivi. Več o tem si lahko preberete v nadaljevanju.

[Naslednji]

O nas

Od leta 2009 se ukvarjamo s spremljanjem javnih naročil in razpisov. Naš cilj je postati pomemben del evropskega informacijskega trga javnih naročil. Sledimo cilju oblikovanja sistema, ki se izvaja v državah EU kot vir pomembnih informacij o javnih razpisih in naročilih. Svojim naročnikom tako pomagamo pri pridobivanju novih strank doma in v tujini.

[Naslednji]

Zemljevid

Ali vas zanima, koliko javnih razpisov in naročil je trenutno aktualnih v določeni regiji? Premaknite kazalec na ustrezno regijo!

 NUTS zemljevid