E-poštni naslov Geslo

Pozabil sem geslo

 

Spremljanje slovenskih javnih razpisov

Javna obvestila v Sloveniji in Evropski uniji

Seminar : Javna naročila male vrednosti po novem: od začetka postopka do sklenitve in aktualna praksa 14.11.2014

O seminarju:

 

Na seminarju bosta priznani strokovnjakinji s področja javnih naročil ob vprašanjih, dilemah in pobudah udeležencev odgovorili na 1001 vprašanje v povezavi z javnimi naročili male vrednosti.

 

 

Novele ZJN-2 prinašajo pomembne novosti za poenostavitev postopkov oddaje javnih naročil in zagotavljajo hitrejše postopke javnih naročil. Najpomembnejša novost je sprememba mejnih vrednosti pri javnih naročilih: po novem se za naročila male vrednosti štejejo vsa naročila v vrednosti od 20.000 do 134.000 evrov za blago in storitve ter v vrednosti od 40.000 do 274.000 evrov za gradnje. To pomeni, da pretežna večina javnih naročil poteka po poenostavljenem postopku javnega naročanja, posledica take ureditve pa so dopolnjena pravila izvajanja postopka oddaje naročil male vrednosti.

Julija lani je bil spremenjen in dopolnjen tudi Zakon o pravnem varstvu v postopkih javnega naročanja, ZPVPJN: med drugim se je spremenila oziroma povišala tudi taksa za revizijski postopek za naročila male vrednosti.

>> Udeleženci seminarja lahko vnaprej postavijo vprašanja ali izrazijo dileme in jih pošljejo organizatorju do 24. novembra 2014. Konkreten odgovor na vsa zastavljena vprašanja bosta predavateljici dali na seminarju.

Predavateljici:
mag. Maja Potočnik, Odvetniška družba Križanec & Potočnik, o. p., d. o. o.
Maja Prebil, Odvetniška družba Križanec & Potočnik, o. p., d. o. o.


VSEBINA SEMINARJA

• prag za izvedbo postopka oddaje naročila male vrednosti
• v kateri primerih se naročniku splača izvesti ta postopek
• postopkovne posebnosti postopka oddaje naročila male vrednosti
• prednosti za naročnika, ki jih ima postopek oddaje naročila male vrednosti
• revizijski zahtevki pri postopku oddaje naročila male vrednosti
• stroškovni vidik izvedbe postopka oddaje naročila male vrednosti
• obseg dokumentacije v postopku oddaje naročila male vrednosti
• izvedbena faza po pravnomočnosti odločitve o oddaji ponudb

Izvor : Uradni list RS

 

Nazaj

Spremljanje razpisov

Spremljajte vse dnevne objave javnih razpisov in objav iz Sloveniji in Evropske unije (TED).

Elektronska sporočila, ki jih boste prejemali,  bodo oblikovana po meri, saj bodo vsebovala zgolj tuste javne razpise in naročila, ki ustrezajo Vašim potrebam in dejavnosti Vašega podjetja.

Brskate lahko tudi po arhivu že objavljenih naročil.

[Naslednji]

Informacije o javnih razpisih

Na naši spletni strani povzemamo osnovne informacije o razpisih ter Vam pomagamo, da v množici različnih naročil hitro najdete pot do tistih, ki so za Vas najbolj zanimivi. Več o tem si lahko preberete v nadaljevanju.

[Naslednji]

O nas

Od leta 2009 se ukvarjamo s spremljanjem javnih naročil in razpisov. Naš cilj je postati pomemben del evropskega informacijskega trga javnih naročil. Sledimo cilju oblikovanja sistema, ki se izvaja v državah EU kot vir pomembnih informacij o javnih razpisih in naročilih. Svojim naročnikom tako pomagamo pri pridobivanju novih strank doma in v tujini.

[Naslednji]

Zemljevid

Ali vas zanima, koliko javnih razpisov in naročil je trenutno aktualnih v določeni regiji? Premaknite kazalec na ustrezno regijo!

 NUTS zemljevid