E-poštni naslov Geslo

Pozabil sem geslo

 

Spremljanje slovenskih javnih razpisov

Javna obvestila v Sloveniji in Evropski uniji

Smernice Evropske komisije o uporabi okvira za javno naročanje v izrednih razmerah zaradi krize v zvezi z boleznijo COVID-19 23.04.2020

Bolezen COVID-19 je povzročila zdravstveno krizo, ki zahteva hitre in pametne rešitve ter prožnost pri obravnavanju ogromnega porasta povpraševanja za podobno blago in storitve, medtem ko so nekatere dobavne verige motene. Javni kupci v državah članicah so tisti, ki najbolj povprašujejo po večini tega blaga in storitev. Zagotoviti morajo, da je na voljo osebna zaščitna oprema, kot so obrazne maske in zaščitne rokavice, medicinski pripomoč ki, zlasti ventilatorji, druga medicinska oprema ter bolnišnična in informacijsko-tehnološka infrastruktura, če jih naštejemo le nekaj. Na evropski ravni je Komisija skupaj z državami članicami že okrepila prizadevanja z uvedbo ukrepov za skupna javna naročila za različno medicinsko opremo.

Da bi dodatno prilagodila svojo pomoč tem izrednim razmeram, Komisija v teh smernicah pojasnjuje(1), katere možnosti in prilagodljivosti so na voljo v okviru EU za javno naročanje za nakup blaga, storitev in gradenj, potrebnih za reševanje krize.

Javni kupci imajo več možnosti, ki jih lahko upoštevajo:

— prvič, v nujnih primerih lahko izkoristijo možnosti za bistveno skrajšanje rokov za pospešitev odprtih ali omejenih postopkov,

— če ta prožnost ne zadostuje, se lahko uporabi postopek s pogajanji brez predhodne objave. In končno bi se lahko dovolilo, da se naročilo neposredno odda vnaprej izbranemu gospodarskemu subjektu, če je ta edini, ki lahko dobavi zahtevano opremo v okviru tehničnih in časovnih omejitev, ki jih nalaga skrajna nujnost,

— poleg tega bi morali javni kupci razmisliti tudi o iskanju alternativnih rešitev in sodelovanju s trgom.

Več si lahko preberete na povezavi: https://eur-lex.europa.eu/legal-content/SL/TXT/PDF/?uri=CELEX:52020XC0401(05)&from=EN

 

vir: ec.europa.eu

 

Nazaj

Spremljanje razpisov

Spremljajte vse dnevne objave javnih razpisov in objav iz Sloveniji in Evropske unije (TED).

Elektronska sporočila, ki jih boste prejemali,  bodo oblikovana po meri, saj bodo vsebovala zgolj tuste javne razpise in naročila, ki ustrezajo Vašim potrebam in dejavnosti Vašega podjetja.

Brskate lahko tudi po arhivu že objavljenih naročil.

[Naslednji]

Informacije o javnih razpisih

Na naši spletni strani povzemamo osnovne informacije o razpisih ter Vam pomagamo, da v množici različnih naročil hitro najdete pot do tistih, ki so za Vas najbolj zanimivi. Več o tem si lahko preberete v nadaljevanju.

[Naslednji]

O nas

Od leta 2009 se ukvarjamo s spremljanjem javnih naročil in razpisov. Naš cilj je postati pomemben del evropskega informacijskega trga javnih naročil. Sledimo cilju oblikovanja sistema, ki se izvaja v državah EU kot vir pomembnih informacij o javnih razpisih in naročilih. Svojim naročnikom tako pomagamo pri pridobivanju novih strank doma in v tujini.

[Naslednji]

Zemljevid

Ali vas zanima, koliko javnih razpisov in naročil je trenutno aktualnih v določeni regiji? Premaknite kazalec na ustrezno regijo!

 NUTS zemljevid